EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китайски фирми оглеждат обекти у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайски фирми оглеждат обекти у нас

mail12:30 | 02.06.2015прегледи 1102 коментарикоментари 0


Китайска делегация, включваща представители на местното правителство на град Циндао, провинция Шандун и на водещи компании от „Свободна търговска зона Циндао“ проучваха възможностите за инвестиции в България. Те посетиха „Евро–китайска зона за икономическо развитие“, която е част от „Тракия икономическа зона“. Делегацията се запознае с възможностите на Летище Пловдив и пристанищата във Варна и Бургас.
Има вероятност китайската страна да намери интересни проекти у нас и съвсем скоро нови китайски инвеститори да се присъединят към близо 120-те чуждестранни компании, които в момента оперират в „Тракия икономическа зона“.
„Страните ни имат приятелски отношения и това не е случайно“, заяви Ванг Хуайуе, политически ръководител на партията в Циндао и директор на „Свободна търговска зона Циндао“. Зоната е получила от китайското правителство статут да работи по изпълнение на стратегията - „Пътят на коприната“ за изнасяне на инвестиции предимно в държави от Централна и Източна Европа. Той посочи, че от 2000 г. насам статистиката свидетелства за динамично развитие в търговските и културни отношения между България и Китай. „Това се изразява и във факта, че видни китайски бизнесмени оперират успешно в България и това създава мост за развитие на отношенията“, допълни Ванг Хуайуе. По негови думи именно впечатленията на тези бизнесмени популяризират България като инвестиционна дестинация в Китай и предоставят информация от първа ръка на потенциални инвеститори, насочили погледа си към Европа.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161