EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китайски компании с интерес към наши АМ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайски компании с интерес към наши АМ

mail07:15 | 18.12.2013прегледи 949 коментарикоментари 0


Две големи китайски строителни компании - "Чайна стейт къмпани" и "Чайна комюникейшънс къмпани", които са световни лидери в строителството, са проявили интерес да работят с България. Това стана ясно след среща на Михаил Миков и транспортния министър Данаил Папазов с техни представители в Пекин. Компаниите са изграждали магистрали, мостове, тунели и пристанища в Африка, Азия и Европа, а в момента строят в Словения, информира министърът Папазов:
Представихме проекти, които евентуално могат да се финансират по българската инфраструктура, запознахме ги с железопътни, пътни проекти, проекти в пристанищата за обновяване на крановата техника в пристанищните комплекси, особено за обработка на контейнери, а също така и за подвижния състав на БДЖ.
Според министър Папазов, цитиран от БНР, проявяваният интерес има шансове да прерасне в реално сътрудничество:
Надяваме се. Още повече, че очакваме двете компании първите дни на новата година да посетят на място България и да се запознаят. Засега проявяват много голям интерес към автомагистралите "Хемус" и "Черно море", също така към тунела Петрохан, тунела Шипка, така и по оборудването на БДЖ и пристанищата. Срещата с китайските предприемачи предшестваше по-важните разговори с министъра на транспорта на Китай, която се организира допълнително заради големият интерес към инвестициите в инфраструктурата ни.

 


Тагове: фирми, АМ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg