EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китайски инвестиции в Чехия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайски инвестиции в Чехия

mail09:35 | 18.03.2016прегледи 900 коментарикоментари 0


Втора вълна китайски инвестиции в Чехия ще достигне 45 млрд. крони, прогнозират чешки медии, като се позовават на разговори след посещението на китайския лидер Си Дзинпин в Прага. Значителна част от първата вълна беше съсредоточена около китайската корпорация CEFC, която вече купи дялове в компании от различни сфери на икономиката – туризъм, енергетика и т.н., но най-видимата инвестиция е във футболния отбор Слабия Прага.
Сега, CEFC е на ръба да постигне още по-голям успех, като увеличи своите 10% в чешката J &T Finance Group на 50%. Това не беше съвсем неочаквано, но се говореше да се стигне само до 30% дял на китайците.
Двата основни пилона в бизнеса на J &T Finance Group са банките J&T и Poštová Banka, но отделното дружество J&T -Частни капитали има участия в множество, предимно чешки и словашки фирми за почивки и туризъм, енергетика, преработване, спорт, промишленост и медии, като CEFC вече изкупува отделни дялове в тях.
Говорителят на чешкия президент не пожела да поясни дали оповестените 23 млрд. крони инвестиция на CEFC в J&T Finance Group се смята за част от втората вълна китайски инвестиции в размер на 45 млрд. Всичко казано от него се свежда до това, че новите китайски инвестиции ще се разпрострат далеч извън пределите на банковия сектор. Освен това CEFC планира да използва широките местни познания на J&T да разстеле чешките си активи отвъд банкирането.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1113