EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китайски електробуси в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайски електробуси в София

mail14:45 | 28.08.2012прегледи 2256 коментарикоментари 0


Бизнес модел за въвеждане на тестова линия с електрически автобуси ще бъде изготвен за София. Това стана ясно след среща между изпълнителния директор на „Столичен Автотранспорт“ АД Слав Монов и Янгпинг Чен, генерален мениджър за Европа на китайската компания Build Your Dreams (BYD). По време на разговорите бе обменена информация за капацитета на градския транспорт в столицата и възможностите за оптимизиране на разходите при използването на електрически автобуси. Китайската компания разработи успешно електробус К9 през януари 2010 г.

Предварителните разчети показват, че с въвеждане в експлоатация на един електрически автобус, икономията от експлоатацията му ще изплати превозното средство за срок от 4-5 години. Пълната експлоатация на електробусите на BYD без замяна на батериите е за срок от 10 години. Това означава, че повече от 5 години автобусът ще се движи, без да се заплаща за зареждане с газ или с течни горива. Много силен е и екологичният ефект предвид на това, че енергията за задвижване е електрическа.
Работното посещение на Янгпинг Чен бе по покана на Индустриален клъстер „Електромобили“ (ИКЕМ) с главна цел да се видят възможностите на България за въвеждането на електрически автобуси и електромобили. В рамките на визитата беше посетена и община Божурище. Кметът Аспарух Аспарухов представи постигнатите успехи в подобряването на местната инфраструктура и плановете за изграждане на технологичен парк.
BYD е ексклузивен доставчик за Nokia, Motorola, Samsung и държи половината от световния пазар на батерии за мобилни телефони. Магнатът Уорън Бъфет притежава дял в нея и инвестира в разработките на компанията. BYD произвежда и електромобили и електрически автобуси. Интересът на китайската компания се насочва към европейските пазари в страни като Великобритания, Холандия, Швейцария, Унгария и др.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160