EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китайската Нова година спира американския бизнес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайската Нова година спира американския бизнес

mail10:20 | 31.01.2011прегледи 635 коментарикоментари 0


Китайската Нова година може да създаде много проблеми на търговците на дребно в САЩ, информира Си Ен ЕН. Стотици китайски фабрики и заводи ще спрат работа в периода на китайските новогодишни празници, които започват на 3 февруари. Това означава, че за 15 дни ще бъдат спрени доставките на множество стоки. В същото време някои американски компании се опасяват най-вече, че множество китайски работници, които ще отпътуват за вкъщи по празниците, просто няма да се върнат на работните си места.
Вицепрезидентът на тексаската компания Container Store посочва, че миналата година доставките на редица стоки са спрели за 4-6 седмици, което е причинило загуби за милиони долари.
В същото време равнището на китайския трудов пазар нараства и работниците, които по-рано са произвеждали тениски и чорапи, сега преминават на по-високоплатена работа в технологичния или автомобилостроителния сектор. Сега повечето подобни стоки се произвеждат във Виетнам, Индонезия, Бангладеш и Коста Рика. Много компании прехвърлят производството си от Китай в други страни, включително в САЩ.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163