EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Китайската икономика тръгна нагоре

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайската икономика тръгна нагоре

mail07:35 | 12.10.2020прегледи 524 коментарикоментари 0


Според съобщение на американската медия CNBC, „Инвеско“, една от най-големите независими компании за управление на инвестиции в света, е заявила, че възстановяването на китайската икономика от епидемията ще стимулира икономиките на съседните азиатски държави, предава Радио Китай.

От „Инвеско“ отбелязаха, че по време на "златната седмица", т.е. осемте почивни дни за Националния празник на Китай, броят на резервациите в ресторанти и на туристите са поставили рекорд. Пазарният стратег на компанията за Азиатско-тихоокеанския регион Дейвид Чао заяви в интервю за CNBC, че икономическият възход на Китай е силен и икономиките на съседните азиатски държави също ще спечелят от това. Китайската икономика продължава да показва V-образно възстановяване и се очаква китайските акции да се представят по-добре от тези на развитите пазари.

Британската медия BBC съобщи, че се очаква по време на златната седмица вътрешният туризъм в Китай да се възстанови до нивото преди епидемията. Стимулирането на вътрешното потребление и мащабните субсидии ускориха възстановяването на туристическата индустрия в страната. Други азиатски държави също пренасочват потреблението си към вътрешния пазар, за да поддържат икономическата жизненост.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4114