EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китайската икономика - малка стабилизация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайската икономика - малка стабилизация

mail17:40 | 16.12.2016прегледи 1675 коментарикоментари 0


Индустриалното производство на Китай нарасна през ноември с 6,2% на годишна база показват данни на Националното статистическо бюро на страната. Основна причина за това е ръстът в производството на стомана, който е най-висок за последните две години, както и ръст в производството на автомобили. За първите единадесет месеца на годината индустриалното производство се повиши с 6% спрямо същия период на миналата година, съвпадайки с прогнозите и с темпото на растеж през периода януари – октомври.

Продажбите на дребно нараснаха през ноември с 10,8% спрямо година по-рано при очаквания за повишение с 10,2% и след доста по-скромен растеж от 10,0%, достигнат през октомври, като това са най-добрите данни за търговията на дребно от декември 2015 година. За периода януари – ноември продажбите на дребно в Китай се повишиха с 10,4% при прогноза за запазване на темпото на растеж от 10,3%, постигнато през първите десет месеца на годината.

Анализатори смятат, че китайската икономика се стабилизира през ноември благодарение на ръст на продажбите на дребно, както и повишение на индустриалното производство, но при влошаване на частните инвестиции, което е сигнал, че втората по сила световна икономика продължава да се осланя предимно на държавните разходи и инвестиции.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg