EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китайската CGN в черен списък на САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайската CGN в черен списък на САЩ

mail07:40 | 21.08.2019прегледи 710 коментарикоментари 0


Китайската държавна медия нападна остро САЩ, заради включване в "черния списък" на Вашингтон на най-голямата компания в областта на ядрената енергетика - China General Nuclear Power Group (CGN), твърдейки, че мотивът за този ход е да възпрепятства икономическия растеж на Китай.

Според China Daily, твърдението на Вашингтон, че CGN и нейните дъщерни дружества са "въвлечени или предоставят възможност за полагане на усилия за придобиване на съвременни ядрени технологии и материали за диверсии от страна на военни потребители в Китай", е "просто едно извинение“ за добавяне на компанията към т.нар. "черен списък", който включва субекти и компании, разглеждани от САЩ като заплаха за националната си сигурност.

"Истинската цел е Съединените щати да се опитат да осуетят инициативата на нашата страна "Произведено в Китай 2025", която се стреми да позволи на китайското производство да се движи нагоре по веригата за създаване на добавена стойност и по този начин да ограничат нашия икономически растеж", подчертава държавното издание China Daly.

Повод за тази остра критика е решение на Министерството на търговията на САЩ от 14-ти август т.г. да постави CGN в списъка на предприятията, на които се забранява на американските компании да продават свои продукти.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg