EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай:Ръст в производствения сектор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай:Ръст в производствения сектор

mail15:30 | 05.09.2013прегледи 496 коментарикоментари 0


Производственият сектор в Китай бележи подобрение през август, което е нов сигнал, че икономиката вероятно се стабилизира след тежко и продължителното забавяне. Това сочат две ключови изследвания, цитирани от Асошиейтед прес. Банка HSBC съобщи, че нейният индекс на мениджърите по доставките (Purchasing Managers' Index - PMI) се е повишил до 50,1 пункта миналия месец, след като производството и новите поръчки леко са се увеличили, а незавършени поръчки са скочили с най-бързия темп от две години.
През предходните три месеца китайският промишлен сектор се свиваше, достигайки 11-месечен минимум през юли, според същия индекс.
Данните са публикувани малко след официалния доклад на Китайската федерация по логистика и покупки, която отчете растеж в сектора за втори пореден месец.
Индексът на производствената дейност, проследяван от групата, се е покачил от 50,3 пункта през юли до 51 пункта през август - най-високото равнище и най-голямото покачване за тази година.
Признаците на подобрение в мащабната промишленост на Китай ще бъдат поощрение за държавните лидери, които се опитват да обърнат тенденцията на забавяне на икономиката, чийто растеж стигна до най-ниския темп от две десетилетия - 7,5 процента - през миналото тримесечие, отбелязва АП.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg