EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай:Рекордно рецеклиране на пластмаса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай:Рекордно рецеклиране на пластмаса

mail11:45 | 01.05.2022прегледи 1586 коментарикоментари 0


Китай дава значителен принос в борбата с климатичните промени, благодарение на усилията за рециклиране на пластмасовите отпадъци, редуциране на потреблението на суров петрол и предотвратяване на милиони тонове емисии от въглероден диоксид, показва скорошен доклад.

„Китай извърши значителен напредък в управлението на замърсяването с пластмаса“, се казва в доклада, издаден съвместно от Китайската академия за макроикономически изследвания и Китайската академия за социални науки.

С преференциални политики по отношение на инвестициите, финансите и данъчното облагане, Китай създаде пазарна система за рециклиране на пластмаса с широкообхватно покритие, което представлява 45% от рециклирането на пластмаса в света.

От 2011 до 2020 г. Китай е рециклирал 170 милиона тона пластмасови отпадъци, се казва в доклада.

Производството на пластмаси консумира изкопаеми горива и е енергоемко, докато рециклирането на пластмасови отпадъци носи ползи за околната среда, каза Джан Дъюен от Китайската академия за макроикономически изследвания, водещ автор на доклада.

Освен че замърсяват почвата и водата, пластмасовите отпадъци също се разграждат и отделят въглероден диоксид в атмосферата, посочи Джан.

Усилията на Китай за рециклиране на пластмаса през последното десетилетие помогнаха за намаляване на потреблението на суров петрол с 510 милиона тона и предотвратиха 61,2 милиона тона емисии на въглероден диоксид, се казва в доклада. Тези ходове също така предотвратиха генерирането на 90 милиона тона твърди отпадъци./Радио Китай

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg