EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай ще строи мост над Дунав в Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай ще строи мост над Дунав в Сърбия

mail11:46 | 26.10.2009прегледи 836 коментарикоментари 0


Предварителен договор за изграждане на мост на Дунава, който ще свързва Земун и Борча, южната част на областта Банат с Белград, бе подписан от Китай и сръбското правителство, съобщи сръбското радио Б92.
Строителните работи ще се извършат от китайската фирма "Чайна роуд енд бридж корпорейшън", инвестицията ще бъде 170 милиона евро, а 85 процента от парите за строителството ще бъдат осигурени от кредит, отпуснат от китайската банка "Ексим".
Този договор засега е най-големият проект за икономическо сътрудничество между Китай и Сърбия, както и най-големият проект за строителство на мост в Европа, който ще се изпълнява от китайска фирма.
В момента от Земун до Борча се стига най-бързо с лодка през реката. Така ще бъде само още три години, когато мостът, дълъг километър и половина, ще свърже двата бряга на Дунав.
Китайската фирма се е ангажирала при строителството да използва сръбски строителни материали до 45 процента от общата стойност на проекта.
Окончателният договор за строителство на моста и свързаните с него пътни магистрали трябва да бъде подписан до 31 декември.


Тагове: Китай, Сърия, мост
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg