EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай ще купува повече испански облигации

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай ще купува повече испански облигации

mail14:20 | 05.01.2011прегледи 819 коментарикоментари 0


Китайският вицепремиер Ли Къцян обеща днес, когато днес крал Хуан Карлос навършва 73 години, че страната му ще купува "повече" испански държавни облигации, предаде Франс прес.
Тези коментари бяха направени при посещението на Ли Къцян в Мадрид и на фона на продължаващите съмнения на пазарите в способността на Испания да възстанови баланса на държавните си сметки и да излезе от кризата, която я разтърсва от втората половина на 2008 година.
Признак за недоверието на инвеститорите е силното повишение на лихвите по държавните облигации на Испания през последните седмици.
"Ние мислим, че Испания, с общите усилия на правителството и на гражданите си, ще преодолее икономическите и бюджетните трудности, пред които е изправена в момента", заяви китайският вицепремиер в Мадрид, цитиран от агенция Синхуа.
Ли Къцян, който е в Испания като част от европейската си обиколка, заяви че страна му не е намалила портфейла си от испански облигации и дори, тъкмо обратното, е увеличила покупката им.
Очаква се китайският вицепремиер да се срещне днес по-късно с испанския премиер Хосе Луис Родригес Сапатеро, но след разговорите им не е насрочена пресконференция, уточнява АФП.
На среща днес сутринта с ръководители на испански и китайски фирми Ли Къцян заяви, че се надява Испания и цяла Европа отново да възобновят растежа си.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg