EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай ще инвестира в Бургас & Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай ще инвестира в Бургас & Варна

mail06:45 | 22.02.2016прегледи 5914 коментарикоментари 0


Много китайски компании проявяват интерес към българските пристанища, това каза заместник-председателят на Националната комисия за развитие и реформи Нин Дзи Джъ, който заедно с китайска делегация от бизнесмени и държавни служители посетиха Варна и Бругас в проучвателна мисия.  Заместник-министърът на транспорта Антон Гинев уточни инвестиционните въможности: На срещите представяме какви са възможностите на нашите морски пристанища, какви са възможностите за развитие на коридора и през Черно море и очакваме конкретни предложения от китайска страна. Става дума за всякакви варианти на сътрудничество. За строителство на новия терминал във Варна, за евентуална бъдеща концесия на пристанище Варна. Ние презентираме и ж.п.линията Русе-Варна и Карнобат-Синдел, а и се надяваме да проявявт интерес и за тези проекти, за които нямаме определено финансиране по оперативна програма "Транспорт".

В Бургас кметът Димитър Николов представи предимствата за инвестиции в Бургас пред китайска делегация, която посети Морска гара и пристанището. В делегацията присъства и ръководството на най-голямата инфраструктурна компания на Китай. Целта на посещението е запознаване с възможностите за инвестиции в транспортната инфраструктура. Кметът на Бургас посочи, че в бъдещите години Бургас ще бъде ключов в логистиката и призовава да се инвестира смело и без притеснение в града. „При последното национално преброяване Бургас беше определен като град с най-голям брой младо население, което дава перспективи и възможности. Следващия месец подписваме с Китай споразумение за бърза ж.п. връзка от Китай през Бургас за Европа, което ще даде по-кратък срок за доставка на контейнерните товари от Китай за Европа и по-качествена логистична схема“, обясни той.
Пред делегацията Николов представи Бургас като най-големият град в Югоизточна България, с най-голяма пристанищна територия, с действаща магистрална връзка със столицата, с международно летище с много силен трафик от 2,5 млн. пътници. „За изграждането на магистрална връзка между Бургас и Варна, града, който посетихте вчера, Българската държава е готова да помисли за гъвкава финансова схема, която ще погледне в перспектива на китайска компания, която да изгради инфраструктурното съоръжение“, каза той . По неговите думи, за развитието в бургаския регион, освен добрата инфраструктура и даденостите от доброто географско положение, в Бургас функционират и два университета, както и 4 колежа.
 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053