EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай търси мениджъри за държавни компании

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай търси мениджъри за държавни компании

mail15:00 | 30.08.2010прегледи 1507 коментарикоментари 0


Китайското правителство обяви днес, че търси таланти в цял свят, които да оглавят 12 големи държавни компании, като част от усилията на страната да подобри представянето на огромните, но неефективни правителствени фирми, предаде Асошиейтед прес.
Държавните сектори са наемали мениджъри от чужбина и преди, но днешното съобщение на правителствената агенция, която управлява най-големите китайски държавни компании, изглежда, е най-мащабният опит за набиране на персонал досега.
Комисията за управление на държавната собственост и администрацията търсят талантливи кандидати в страната и чужбина, които да подпомогнат укрепването и развитието на компаниите, се посочва в обявата, публикувана в основния правителствен вестник "Чайна Дейли", насочен към чуждестранни читатели.
Сред постовете, за които се търсят таланти, са генерални мениджъри в държавната атомна корпорация State Nuclear Power Technology Corp. - SNPTC, държавното дружество China State Construction Engineering Corp. и в автомобилостроителя Dongfeng Motor Corp.
За някои от позициите се предпочитат китайски граждани, като се посочва, че компаниите се опитват да привлекат обратно родени в Китай изпълнителни директори, които сега работят в чужбина. За други мениджърски постове обаче ще бъдат разглеждани кандидатури от всякакви националности.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg