EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Китай: Туризмът и полетите тръгнаха

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай: Туризмът и полетите тръгнаха

mail09:45 | 28.04.2020прегледи 9535 коментарикоментари 0


Туристическата индустрия възлага големи надежди на почивните дни за празника 1 май, които продължават от 1 до 5 май, с предлагането на големи намаления, актуализиране на маршрутите и засилени маркетингови кампании онлайн.

Очакванията към сектора се повишиха, особено след направеното от Китайската академия по туризъм изследване, което показва повишени нива на удовлетвореност сред туристите по време на празника Цинмин в началото на този месец.

Въпреки това броят на туристическите пътувания за споменатия период е бил 43,35 милиона, което е с над 61% спад спрямо миналата година. Туристите са харчили и по-малко или близо 81% спад в разходите спрямо миналата година, сочи анализът на академията. Хората са пътували главно със семействата, на кратки екскурзии с кола или разходки в планини, зоопаркове и ботанически градини.

Съгласно правителствените наредби, туристическите агенции трябва да продължат с отмяната на междупровинциалните и чуждестранни услуги. Ето защо те разчитат предимно на привличането на туристи за дестинации в конкретните провинции, като същевременно предлагат значителни намаления.

За Деня на труда, една от най-големите агенции в Китай Ctrip е приготвила големи намаления за посещения на забележителност, пакети за екскурзии на малки групи и др.

Редица забележителност в цялата страна отвориха отново врати в средата на този месец, като налице в тях са множество мерки за превенция и контрол на разпространението на новия коронавирус. Повечето от тези дестинации предлагат и безплатен вход за медицинските работници до края на годината.

Китайският авиационен регулатор съобщи, че дневният брой на превозените пътници е нараснал със 7,9 процента този месец до 21 април спрямо март, но е едва 29 процента от миналогодишното равнище, което показва колко крехко е възстановяването на сектора, информира Ройтерс. Превозените пътници дневно са били 494 400, допълва ТАСС. През март са били превозвани 458 300 души дневно, което е с 69,8 процента повече, отколкото през февруари, уточни Управлението за гражданска авиация на Китай. На годишна основа обаче се отчита спад със 71,7 на сто. През март средно на ден са се изпълнявали над 6500 полета, което е с 20,5 процента повече спрямо февруари. По данни на ведомството авиотранспортът постепенно се възстановява в условията на подобряване на ситуацията с коронавируса. Заради пандемията секторът на гражданската авиация в Китай е изгубил през първото тримесечие около 39,82 милиарда юана (около 5,66 милиарда долар).


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg