EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Китай създава частни банки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай създава частни банки

mail16:00 | 21.11.2013прегледи 855 коментарикоментари 0


Китай и САЩ трябва да засилят координацията си при реформите и процесите на преструктуриране, които осъществяват. Това е посочил китайският президент Си Цзинпин пред американския министър на финансите Джейкъб Лу, съобщиха китайските държавни медии, цитирани от Ройтерс. Си Цзинпин е отбелязал пред Лу, че Китай "ще продължи с реформите с още по-голяма сила", за да запази добрия икономически растеж, информира Синхуа.
Лу се срещна със Си Цзинпин и с други китайски лидери при едноседмичната си обиколка в Азия.
Американският министър на финансите приветства днес амбициозната програма на реформи, очертана тази седмица от Китайската комунистическа партия, предаде Франс прес.
След четиридневен пленум китайските лидери се ангажираха да позволят на пазарите да играят "решаваща" роля, представяйки програма за реформи за идното десетилетие в търсене на нови двигатели на бъдещия икономически растеж. Конкретни мерки обаче тогава не бяха посочени в твърде общия документ.

В общи линии съобщението очертава амбициозна програма, с продължаване на пазарните реформи в Китай, отбеляза Лу според подготвените записки за среща с китайския вицепремиер Ван Ян. В доклад, разпространен днес, китайските лидери се ангажират да отворят по-широко пазарите на страната за частни и чуждестранни конкуренти като част от плана за всеобхватни реформи, целящ да съживи забавящата се икономика на страната, която е доминирана от държавата, информира Асошиейтед прес. Документът трябва да послужи като план за икономическото развитие на Китай през идното десетилетие. В доклада управляващата партия се ангажира да позволи създаването на частни банки, да направи пазарни енергийните цени и да насърчи частния капитал в много сектори, отбелязва ДПА. Партията планира да отвори банковия сектор по-широко при условия на по-строга регулация. След проверка на частни инвеститори ще бъде позволено да откриват малки и средни банки, се посочва още в документа, цитиран от ИТАР-ТАСС. Планът предвижда също така да се разхлабят ограниченията за частните инвестиции в електронната търговия и други сектори, допълва Асошиейтед прес.


 


Тагове: банки, Китай
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg