EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай спря вноса на продукти от Литва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай спря вноса на продукти от Литва

mail13:35 | 14.02.2022прегледи 650 коментарикоментари 0


Пекин задълбочи търговския конфликт с Литва заради нейните връзки с Тайван, като започна да спира вноса на определени продукти от балтийската държава, предаде ДПА.

Китайските митнически служби са спрели вноса на говеждо месо, млечни продукти и алкохол от Литва, съобщиха официални представители на Пекин и китайски медии. От митниците не са дали обяснение за спирането, но според излизащия в Хонконг вестник "Саут Чайна морнинг пост" мотивът е, че литовските власти не са дали достатъчно информация за говеждото и млечните продукти. Освен това били получени оплаквания за краткия срок на трайност на литовската бира.

Преди две седмици ЕС внесе в Световната търговска организация оплакване срещу Китай, заради търговските ограничения, наложени на Литва.
Тайван окачестви китайските действия като "тормоз" и "нарушаване на глобалния икономически и търговски ред".

Но говорителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан контрира, че "това, което Литва трябва да направи, е да се изправи пред фактите, да поправи собствените си грешки и да се върне на правилния път за придържане към принципа на един Китай, вместо да бърка правилното и грешното и да клевети Китай".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg