EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай спира 6 милиона коли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай спира 6 милиона коли

mail17:30 | 28.05.2014прегледи 878 коментарикоментари 0


Китайското правителство планира до края на тази година да изтегли 6 милиона стари, замърсяващи околната среда автомобили, за да даде нов тласък на усилията за подобряване на въздуха в китайските градове, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.
Бензиностанциите в Пекин, Шанхай и други големи градски територии са призовани да продават само най-чисти видове бензин и дизел, според съобщение на правителството. Китай не успя да покрие целите си за намаляване на замърсяването на околната среда за периода 2011-2013 година, се посочва още в съобщението.
Автомобилите, регистрирани преди 2005 година, които не отговарят на стандартите за опазване на околната среда, постепенно ще бъдат спрени, но не се уточнява как. Големите китайски градове са задушавани от смог. Страната има едни от най-високите стандарти за намаляване на вредните емисии газове, но властите досега се въздържаха да ги налагат, за да не се спират старите замърсяващи камиони, което би навредило на дребния бизнес. Мярката е признак, че правителството е решило спора в полза на опазването на околната среда след доклади за повишаващите се здравни и икономически последици от замърсяването. По китайските пътища се движат около 240 милиона автомобила, като половината са леки коли, според министерството на обществената сигурност. Китай е най-големият автомобилен пазар в света по брой продадени автомобили. Миналата година продажбите са се увеличили с 15,7 процента до 17,9 милиона автомобила. Растежът на продажбите се забавя, но анализаторите все още очакват увеличение от 8 до 10 процента тази година.
 


Тагове: Китай, коли
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg