EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай се интересува от пътищата на Полша

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай се интересува от пътищата на Полша

mail13:28 | 03.11.2010прегледи 820 коментарикоментари 0


Декларация за икономическо сътрудничество беше подписана днес между Полша и Китай по време на посещението на председателя на Националния комитет на Народния политически консултативен съвет на Китай Цзя Цинлин във Варшава, предаде Франс прес.
Според китайското посолство в Полша китайските компании се интересуват най-вече от инфраструктурата в страната, по-специално от изграждането на пътища, железопътни линии за високоскоростни влакове и морски пристанища, както и от земеделието.
Китай е основен търговски партньор на Полша в Азия. Обменът между двете страни нарасна от 2,79 милиарда евро през 2003 година до 11,03 милиарда евро през 2009 година.
След церемонията по подписването на декларацията полският премиер Валдемар Павлак изтъкна, че посещението на толкова високопоставена личност от Китай " е важен знак" и "много сериозен тласък за сътрудничеството".
Подписани бяха и няколко търговски договора и споразумения за сътрудничество между компании на двете страни, сред които между полския производител и износител на мед KGHM и China Mine Metal Corporation, както и между полската химическа компания Ciech и китайската Sinochem Plastics.
Групата China Overseas Engineering Group - COVEC вече присъства в Полша, където спечели търгове за изграждане на две отсечки от автомагистрлалата между Берлин и Варшава с обща дължина 49,2 километра.
По-късно днес Цзя ще се срещне с полския президент Бронислав Коморовски и с премиера Доналд Туск.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg