EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Китай с рейтинг ниво "А+/А-1"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай с рейтинг ниво "А+/А-1"

mail13:39 | 25.09.2018прегледи 1082 коментарикоментари 0


Агенцията "Стандард енд Пуърс" потвърди преди дни дългосрочния кредитен рейтинг на Китай на ниво "А+/А-1", позовавайки се на правителствения дневен ред за реформи, на растежните перспективи и на силни външни измерители, съобщава Ройтерс.

В същото време и перспективата пред китайския кредитен рейтинг е "стабилна", което отразява възгледите на агенцията, че страната ще запази растежа на брутния вътрешен продукт (БВП) и ще подобри фискалните си резултати през следващите три до четири години.

"Промените в политиката помогнаха за ограничаване на растежа на кредитите и за намаляване на зависимостта на икономическия растеж от държавните публични инвестиции. Ако тези тенденции се запазят, рисковете за китайската икономическа и финансова стабилност биха могли да намалеят", се посочва в днешното изявление на "Стандард енд Пуърс".

Рейтинговата агенция също така отбеляза, че може да повиши своя кредитен рейтинг за Китай, ако кредитният растеж се забави значително и успее се задържи под настоящите темпове, но може и да понижи рейтинга, ако сметне, че Китай ще допусне по-висок растеж на кредитите.

Една от трите водещи кредитни агенции очаква икономическият ръст на Китай да остане силен и близо до 6 проценти пункта годишно, или повече, поне до 2020-а година. "Очакваме също така ръстът на кредитите в Китай да бъде малко над този на номиналния БВП през прогнозния период".

Миналата година "Стандард енд Пуърс" понижи дългосрочния кредитен рейтинг на Китай, визирайки растящите рискове от бързо дългово натрупване.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg