EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Китай с пилотна зона за свободна търговия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай с пилотна зона за свободна търговия

mail15:03 | 08.06.2018прегледи 1443 коментарикоментари 0


Остров Хайнан, най-южната китайска провинция, определи нов район за придвижване на развитието на Хайнанската пилотна зона за свободна търговия, стана ясно в неделя.

Новата зона „Дзяндун"/ Jiangdong/, покрива площ от 298 кв. км по източното крайбрежие на административната столица Хайкоу. Тя бъде разделена на две части: 106 кв.км екологичен район и 192 кв.км. площ за индустриални и урбанистични цели.

На 13 април, в рамките на тържествата по случай 30-годишнината от установяването на провинция Хайнан като специална икономическа зона, китайският председател Си Дзинпин разкри мащабния план за превръщането ѝ в пилотна зона за свободна търговия и постепенното изграждане като пристанище за свободна търговия с китайски характеристики.

„Ще направим всички усилия за превръщането на новия район в иновативна зона за цялостно задълбочаване на реформата и отварянето към света.", каза директорът на Хайнанската комисия за развитие и реформа Фу Сюенчао на пресконференция в неделя. Той добави, че районът „Дзяндун" ще бъде международен център за търговия на стоки на едро, енергия, права на собственост, акции и въглеродни кредити.

По план, новият район трябва да започне да функционира до три години./Радио Китай


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg