EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Китай с нови мерки за подкрепа на МСП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай с нови мерки за подкрепа на МСП

mail14:32 | 10.04.2019прегледи 918 коментарикоментари 0


Правителството на Китай обяви вчера насоки за улесняване развитието на малките и средни предприятия. Признавайки, че тези бизнеси са ключови за икономическото и обществено развитие с големия си принос за създаване на заетост, подобряване благосъстоянието на хората и насърчаване на предприемаческия дух, държавата се ангажира да отделя по-голямо внимание на трудностите и предизвикателствата, пред които те са изправени, като увеличаващите се разходи, трудностите при получаване на кредити и недостатъчните възможности за въвеждане на иновации и устойчиви модели за развитие.

За справяне с тези проблеми в насоките се казва, че правителството ще продължи да работи за подобряване на условията за правене на бизнес чрез разширяване на достъпа до пазара за малките и средни предприятия, опростяване на редица административни процедури и подобряване на пазарния контрол.

Ще бъдат формулирани и прилагани повече политики за улесняване на финансовите трудности, включително намаляване съотношението на изискуемите резерви при ексклузивно финансиране, създаване на повече канали за набиране на капитали и насърчаване на малките и следни предприятия да кандидатстват на „новия трети пазар".

Държавата ще оказва финансова подкрепа и за иновациите и предприемачеството, като в същото време работи активно за защита на интелектуалната собственост, се казва още в правителствените насоки./Радио Китай


Тагове: МСП, Китай
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg