EUR 1.9558
USD 1.6689
CHF 1.8059
GBP 2.2821
CNY 2.5802
you tube
mobile version

Китай с нови квоти за инвестиции в чужбина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай с нови квоти за инвестиции в чужбина

mail09:40 | 04.12.2020прегледи 508 коментарикоментари 0


Държавната администрация за валутна размяна (ДАВР) обяви нов кръг от квоти по схемата за квалифициран вътрешен институционален инвеститор (QDII), който представлява един от важните канали за достъп на местните инвеститори до чуждестранни активи. Новите квоти на стойност 4,3 милиарда долара са предоставени на 23 финансови институции, включително фондове, компании за търговия с ценни книжа, банки, дъщерни дружества за управление на активи и доверителни компании.

От септември до момента ДАВР отпусна квоти по схемата за квалифициран вътрешен институционален инвеститор на три пъти, чиято стойност е 12,7 милиарда долара и от нея са се възползвали 71 институции. След новата емисия общо 169 институции са получили квоти в размер на приблизително 116,7 милиарда долара, показват официални данни.

От ДАВР за пореден път призоваха финансовите институции, които са част от схемата, да извършват изходящите си инвестиции разумно и да избягват капиталовложенията в рискови активи, да подобряват разнообразието на продуктите и да управляват и контролират рисковете.

Трансграничните капиталови потоци по схемата за квалифициран вътрешен институционален инвеститор, която позволява на местните инвеститори да купуват чуждестранни активи, остават стабилни през последните години, според китайски анализатори./Радио Китай

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg