EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай с интерес към българската енергетика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай с интерес към българската енергетика

mail17:30 | 10.01.2011прегледи 1083 коментарикоментари 1


Интерес за участие в проекти в енергийния сектор в България са заявили представители на една от трите най-големи китайски енергийни корпорации, съобщи пресслужбата на правителството.
Интересът е бил заявен на среща в Министерския съвет с вицепремиера Симеон Дянков и министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.
По време на разговорите с представителите на Китайската Национална електрическа корпорация са били обсъдени възможностите за участие на енергийната компания в крупни и по-малки енергийни проекти в България. Китайските специалисти отчитат солидния български опит в областта на ядрената енергетиката, както и големия потенциал за развитие на българския енергиен пазар, се посочва в съобщението.
Министрите Дянков и Трайков са отбелязали заинтересоваността на правителството от привличането на повече китайски инвестиции в България.
Предстои възможностите за сътрудничество в енергийната област и обхватът на намеренията на Китайската Национална електрическа корпорация в областта да бъдат обсъждани на експертно равнище.


 
Коментари
 
N. Jumruk - 11-01-2011 г. 06:14:13

Вместо да се подслушват в Правителството да си размърдат мозъците, доколко ги имат и да разберат как Китайското правителство подкрепя и развива иновациите та да има потенциал да изнася нови технологии

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg