EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай с жалба в СТО срещу САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай с жалба в СТО срещу САЩ

mail18:01 | 28.03.2024прегледи 403 коментарикоментари 0


Китай обяви, че е внесъл жалба в Световната търговска организация (СТО) срещу САЩ заради американските изисквания за субсидиране на електрическите превозни средства, предаде Асошиейтед прес. 

Пекин обвинява администрацията във Вашингтон в нелоялни търговски практики, произтичащи от въвеждането на американския "Закон за намаляване на инфлацията". Според него предоставянето на данъчни кредити на потребители зависи от това доколко електрическите превозни средства, които купуват, са сглобени в Северна Америка и какъв процент от материалите, от които са произведени батериите и другите им части, е с произход от САЩ или определени други страни. Основната цел на тези разпоредби е автомобилните производители да бъдат принудени да намалят своята зависимост от доставките на материали и компоненти от Китай, пише ДПА. 

В съобщение, публикувано онлайн, Китай оспорва изискванията, според които субсидиите са приложими само към електрическите превозни средства, които са създадени с части, произведени в определени региони. 

В жалбата на Пекин се посочва, че тези изисквания нарушават правилата на лоялната конкуренция в ущърб на китайските електрически превозни средства./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg