EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Китай с 3 годишен план за свиневъдството

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай с 3 годишен план за свиневъдството

mail07:35 | 09.12.2019прегледи 643 коментарикоментари 0


Министерството на земеделието и селските райони обяви тригодишен план за действие за възстановяване на свинепроизводството в опит да стабилизира доставките на това основно за страната месо. Той предвижда мерки за възстановяване на стадата от свине до края на тази година, така че през 2021 г. производството на месо да се върне на обичайните си нива. Планът определя 18 ключови задачи, включително отпускане на субсидии за мащабните развъдни ферми и засилване на финансова, фискална и друга подкрепа за стимулиране отглеждането на свине.

В рамките на три години страната трябва да има 120 пилотни свинеферми със стандартизирани операции, които биха могли да послужат като пример за подобряване на стандартизацията в отрасъла, според плана.

Страната ще преработи също списъка с райони, в които е ограничено производството на свине, премахвайки неадекватните на ситуацията ограничения.

Планът уточнява също мерките за контрол на болестите и третирането на животинските отпадъци, както и начините за балансирано предлагане на свине в различните региони.

В резултат на епидемията от африканска чума, която нанесе огромни щети на свиневъдството в Китай през тази година, цените на свинското месо се увеличиха многократно, а предлагането спадна значително и не успява да задоволи пазарното търсене.

Ситуацията отбелязва известно подобрение през последните седмици, след като властите въведоха множество мерки за стабилизиране на свинепроизводството. От 25 до 29 ноември средният индекс на цените на свинското месо в 16 провинции намалява с 3,5 процента седмично за трета поредна седмица./Радио Китай


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1956