EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай с 15% от всички договори за LNG до 2027

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай с 15% от всички договори за LNG до 2027

mail09:45 | 24.02.2023прегледи 979 коментарикоментари 0


Китайските компании представляват приблизително 15% от всички договори, които ще започнат да доставят товари с LNG до 2027 г., според анализ на данни на BloombergNEF. Тази тенденция се очаква да се увеличи, тъй като компаниите се стремят да подпишат по-дългосрочни споразумения, които на практика ще дадат на техните търговци контрол върху горивото за десетилетия.

От мед до редкоземни елементи, Китай разширява влиянието си върху суровини, които са жизненоважни както за икономиката на нацията, така и за прехода на света от най-замърсяващите изкопаеми горива. За изключително кратко време Китай се превърна в един от най-големите вносители на втечнен природен газ в света на фона на натиска от страна на централното правителство в Пекин да гарантира енергийна сигурност.

Смята се, че страната е препродала най-малко 5,5 милиона тона втечнен природен газ миналата година, според месечния доклад на ENN Energy от януари. Това е еквивалентно на приблизително 6% от общия обем на спот пазара, което прави страната силно значим доставчик.

Според данни на BloombergNEF Китай е подписал повече договори с експортни проекти в САЩ, отколкото всяка друга нация от 2021 г. насам, а Sinopec сключи една от най-големите сделки в LNG индустрията с Катар миналата година.

Още сделки са на хоризонта, тъй като фирмите преговарят с износители в САЩ, а също така са в преговори с Катар, Оман, Малайзия и Бруней, според хора, запознати с дискусиите.

Дългосрочно договореният обем на Китай вероятно ще нарасне с 12% през 2023 г., тъй като споразуменията със САЩ и Катар започват д действат, казаха анализатори на BNEF в доклад от януари. Интензивността на тазгодишния недостиг на енергия може отново да зависи от това колко Китай ще реши да продаде на задграничния пазар.

 

Източник: Bloomberg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg