EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Китай променя банковите такси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай променя банковите такси

mail12:13 | 29.06.2021прегледи 725 коментарикоментари 0


Китайските власти въведоха нови мерки за намаляване на таксите за транзакции и разплащателни услуги като част от усилията за облекчаване на тежестта върху бизнеса и стимулиране на реалната икономика.

След проучване сред близо 50 000 малки, микро и индивидуални предприятия, четири държавни агенции, включително Китайската народна банка и Държавната комисия за развитие и реформи, обявиха 12 мерки за намаляване на таксите за основни платежни услуги. Те включват области като обслужване на банкови сметки и транзакции в юани и ще влязат в сила от 30 септември.

Освен това Китайската народна банка и Китайската комисия за банков и застрахователен надзор обявиха намаляване на междубанковите такси за теглене от банкомати, за да улеснят използването на пари в брой.

Според предварителни оценки изпълнението на мерките се очаква да намали годишните разходи за такси за бизнеса и гражданите с около 24 милиарда юана (3,71 милиарда долара), от които над 66% ще се възползват от малки, микро и индивидуални бизнеси.

Този ход ще спомогне за намаляване на разходите за капиталообръщение, допълнително ще оптимизира бизнес средата и ще насърчи качеството и разширяването на потреблението, играейки положителна роля за стимулиране на висококачественото развитие на националната икономика, според съобщение на правителството.Радио Китай


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg