EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай подкрепя еврото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай подкрепя еврото

mail14:30 | 19.04.2012прегледи 263 коментарикоментари 0


Китай вярва, че Европейският съюз ще се възстанови от  дълговата си криза и ще стабилизира еврото, ако покаже единство. Това е казал на германския канцлер Ангела Меркел в разговор по  телефона китайският премиер Вън Цзябао, цитиран от ДПА. Китай се радва да види "усилията и постиженията" на Европа и международната общност в справянето с еврокризата, е заявил Вън в разговора, иницииран от Меркел. "Фактите доказаха, че усилията на Европа в решаването на  еврокризата са от решаващо значение", е отбелязал Вън, цитиран  от министерството на външните работи.
Меркел е информирала китайския премиер за европейската  икономическа ситуация и най-новия напредък в борбата с  еврокризата, съобщи министерството. По думите на Вън Цзябао ЕС може да преодолее кризата, ако  покаже единство и "вземе съответните мерки". Китай подкрепя "важната роля" на Международния валутен фонд  (МВФ) и други международни финансови организации в отговора на
европейската дългова криза, е казал също китайският премиер. "Китай винаги е вярвал в европейската икономика и  стабилността на еврото", е заявил Вън Цзябао.
 


Тагове: Китай, евро
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg