EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай подготвя логистика за Ковид ваксина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай подготвя логистика за Ковид ваксина

mail18:45 | 17.11.2020прегледи 429 коментарикоментари 0


С приближаващото пускане на ваксините срещу COVID-19 от производителите на лекарства светът ще има нужда от логистична подкрепа за хладилната верига на доставки в невиждан досега мащаб.

В Китай заинтересованите страни се подготвят за евентуална глобална дистрибуция. Китайският логистичен гигант „SF Express“ например работи с доставчици, за да може кандидат ваксините и полуготовите продукти за клиничните изпитвания да достигнат до необходимите места в страната и чужбина. Макар и в момента компанията да е преминала през целия логистичен процес, една от тревогите ѝ е дали ще може да се справи с големите количества в бъдеще. Друго предизвикателство ще бъде как ефективно да се преодолеят разликите между страните по света по отношение на разпределението на ресурси, инфраструктурата, стандартите за изпитване и други правни документи.

Изискванията за транспортирането на ваксини срещу COVID-19 са безпрецедентно строги. Те трябва да бъдат доставени в ограничен период от време, съхранявани при подходяща температура, докато достигнат съответната дестинация.

Китайските производители на оборудване за хладилни вериги също работят върху специализирани продукти. Например „CIMC“ разработи ново хранилище за ваксини, което разполага с хладилен склад, положително налягане и система за инактивиране.

През последните пет години Китай изпревари развитите държави по капацитет за транспортиране на медикаменти с хладилна верига, но при превоза на ваксините в целия процес ще участват много правителствени ведомства. Затова експертите призовават те да координират действията си, за да се избегнат всякакви противоречия.

Тъй като ваксината все още не е пусната, не са известни и специфичните логистични протоколи. Но индустрията е уверена, че ако всички агенции работят заедно, пандемията от COVID-19 ще бъде овладяна.

източник: Радио Китай


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg