EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Китай: По-добри икономически показатели

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай: По-добри икономически показатели

mail16:03 | 19.08.2020прегледи 442 коментарикоментари 0


Американски медии съобщиха, че през юли основните икономически показатели на Китай са продължили да се подобряват и се наблюдава тенденция за възстановяване на китайската икономика. На 14 август от Националното статистическо бюро на Китай заявиха, че в момента потреблението се увеличава и жизнеността на компаниите расте. Макроикономическият контрол оказва важна подкрепа за възстановяването на икономиката през втората половина на годината.

Публикуваните от Националното статистическо бюро данни сочат, че от януари до юли инвестициите в недвижими имоти са спаднали с 1,6% на годишна база, което е по-малко от очакваното. През юли добавената стойност на промишлеността се е увеличила с 4,8%, което се равнява на увеличението за същия период на миналата година. През юли обемът на продажбите на дребно на потребителски стоки е спаднал с 1,1%.

Тази година финансовият дефицит на Китай се е увеличил с 1 трилион юана. В края на юли са били емитирани специални облигации за овладяване на епидемията от COVID-19. Китайското правителство изиска облекчения на данъците и таксите през цялата година, като от въведената мярка данъкоплатците ще спестят общо 2,5 трилиона юана.

Източник и снимка: Радио Китай


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg