EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Китай няма да се откаже от стимулиращи мерки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай няма да се откаже от стимулиращи мерки

mail18:55 | 10.09.2009прегледи 657 коментарикоментари 0


Китайското правителство не може и няма да се откаже да приеме стимулиращи финансови мерки в стремежа си да съхрани темпа на възстановяване в периода на най- бавния икономически ръст на страната през последните 10 години, съобщава Bloomberg, цитирайки изказване на китайския министър- председател Уен Дзябао.
„Икономическият подем на Китай е неустойчив и небалансиран” – коментира Уен Дзябао днес при откриването на Световния икономически форум в Далян, северо- източен Китай. Министър- председателят на Китай предупреди, че някои мерки за стимулиране на икономика ще бъдат неуспешни, а за други ще е необходимо време, за да станат ефективни”.
Коментарите на Дзябао са в съответствие с позицията на водещи икономисти, че предприетите безпрецедентни финансови мерки трябва да бъдат продължени и при излизането от рецесията.
Изказването на китайския премиер може положително да повлияе на убеди инвеститорите, че понижаването на темпа на отпускане на кредити в страната не пречи на процеса по възстановяване на китайската икономика.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1163