EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай насочва инвестиции към Бразилия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай насочва инвестиции към Бразилия

mail12:40 | 04.09.2017прегледи 11050 коментарикоментари 0


Китай насърчава местния бизнес да инвестира в Бразилия и участва в развитието на инфраструктурата там, каза вицепремиерът Уан Ян. Той направи коментара на семинар за инвестициите и бизнес възможностите в Бразилия, едно мероприятие, което се проведе в рамките на държавната визита на бразилския президент Мишел Темер в Китай.

„Ние ще насърчим китайските компании в откриването на заводи или индустриални паркове в Бразилия. Двете страни могат да проучат създаването на партньорства в производството, съхраняването, транспортирането и търгуването със земеделски стоки", каза още той.

Китай подкрепя също компаниите да се включват в развитието и оперирането на инфраструктура в сфери като енергията, железопътния транспорт, пристанищата, телекомуникациите и др., добави Уан Ян.

Вицепремиерът изказа също подкрепата си за Фонда „Китай-Бразилия", който бе стартиран през май с капитал от 20 милиарда долара и ще се използва за финансиране на големи двустранни проекти в сътрудничеството.

Уан Ян каза още, че Китай уважава загриженостите на Бразилия свързани с оптимизирането на търговската структура и ще продължи да внася различни видове продукти от страната. Той обаче допълни, че Китай се надява Бразилия да улесни вноса на китайски стоки и да приветства китайските инвестиции в страната.

Бразилският президент в речта си заяви, че всеобхватното стратегическо партньорство между двете страни се намира в най-добрия период в историята, особено в сферата на търговията и инвестициите. Той изрази оптимизъм и увереност към бъдещото развитие на двете страни и приветства китайските инвестиции в Бразилия, като обеща да подобри бизнес средата./Радио Китай


Тагове: Китай, Бразилия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg