EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай намалява данъци за малки фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай намалява данъци за малки фирми

mail10:30 | 29.07.2013прегледи 434 коментарикоментари 0


Китай обяви, че намалява данъчния натиск върху малките компании, наред с други мерки в подкрепа на икономическата активност, тъй като тя се забавя чувствително, информира Франс прес.
Компаниите, чиито продажби не надхвърлят 20 000 юана (2450 евро) месечно, няма да плащат данък върху оборота и ДДС от първи август, обяви правителството.
Малките компании играят имат роля в подкрепа на икономическото развитие на страната и увеличават откриването на работни места, се посочва още в съобщението, в което се уточнява, че от това данъчно облекчение ще се ползват над 6 милиона фирми.
След правителствено заседание, начело с премиера Ли Къцян, бяха обявени и други мерки за стимулиране на икономическата активност.
Правителството ще разнообрази източниците на финансиране за железопътни проекти, отваряйки пазара за частни капитали. Ще бъдат предприети и мерки в подкрепа на външната търговия, по-специално за опростяване на митническите процедури и в подкрепа на обменния курс на юана, който да се задържи на едно "разумно" равнище.

Растежът на брутния вътрешен продукт на страната се забави от 7,7 процента през първото тримесечие до 7,5 процента през второто тримесечие, подхранвайки опасенията за затрудненията на втората икономика света, припомня АФП.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165