EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Китай купува британски производител на чипове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай купува британски производител на чипове

mail14:09 | 05.07.2021прегледи 610 коментарикоментари 0


Най-голямата компания за полупроводникова техника в Обединеното кралство, Newport Wafer Fab (NWF) ще бъде придобита от Nexperia, нидерландска фирма, която обаче е изцяло собственост на китайска технологична компания, съобщи в петък бизнес телевизия CNBC, позовавайки се на двама анонимни източници, запознати с преговорите.

Предполага се, че сделката е на стойност 63 милиона британски лири или 87 милиона щатски долара и ще се осъществи в началото на следващата седмица.

"Водим конструктивни разговори с NWF и уелското правителство за бъдещето на NWF. Докато не стигнем до заключение, не можем да коментираме повече", посочи говорител на Nexperia./https://business.dir.bg/

Британски активисти призоваха правителството да преразгледа сделката съгласно Закона за националната сигурност и инвестиции поради опасения за значителна заплаха за икономическата и националната сигурност на Обединеното кралство.

Новината пристигна на фона на сериозен глобален недостиг на технологични чипове, засягащ най-вече автомобилната индустрия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg