EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Китай купи лондонските таксита

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай купи лондонските таксита

mail14:06 | 01.02.2013прегледи 817 коментарикоментари 0


Китайската автомобилостроителна компания Geely, която през 20120 година купи шведската Volvo Cars, е придобила и британския производител на традиционните черни лондонски таксита, предадоха световните агенции.

Geely обяви, че е платила малко над 11 млн. лири ($17,5 млн.) за британската компания Manganese Bronze Holdings, която през октомври миналата година премина под административно управление. Сделката е съгласувана с одиторската компания PricewaterhouseCoopers, назначена да управлява фалиращата фирма, уточняват Reuters и ИТАР-ТАСС.
Придобиването на Manganese Bronze означава, че компанията ще бъде спасена от ликвидация, а нейните старомодно изглеждащи черни автомобили, както и преди, ще бъдат основна част от автопарка на такситата в Лондон и други градове във Великобритания. Manganese Bronze произвежда тези машини от 1948 година. Техният консервативен дизайн на практика не се е променил, въпреки че компанията периодично обновява моделите, оборудвайки ги с по-съвременни двигатели и други елементи, отбелязва ИТАР-ТАСС.
Geely, която е най-големият кредитор на британската компания, съобщи днес, че ще възобнови производството и услугите й, включително сглобяването на модела такси TX4 в завода на Manganese в Ковънтри, Англия. Geely е един от редицата амбициозни китайски автомобилостроители, придобили чуждестранна технология и марки, за да ускорят развитието си, припомня АР.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 963