EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай: Инвестиции + $ 8 млрд. банкови акции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай: Инвестиции + $ 8 млрд. банкови акции

mail13:11 | 14.09.2016прегледи 1744 коментарикоментари 0


Директните чужди инвестиции в Китай нарастват с 5.7% през месец август на годишна база и достигат стойност от 8.76 млрд. долара, съобщи Министерството на търговията във втората по-големина икономика в света. Това е значително подобрение спрямо предходния месец юли, когато инвестициите отбелязаха спад от 1.6%, съобщават от Бул Тренд Трейдър. За периода от януари до август чуждите инвестиции в страната достигат 85.88 млрд. долара, което представлява ръст от 4.5% спрямо същия период на 2015 година.

Китайската банка PSBC (Postal Savings Bank of China) ще предложи на борсата в Хонконг свои акции на стойност от 8 млрд. долара, което ще се превърне в най-голямото публично предлагане за 2016 година до момента.

Това е също така и най-голямото предлагане на фондова борса, откакто китайският онлайн търговец на дребно Alibaba през 2014 година успя да осъществи първично публично предлагане на Нюйоркската фондова борса на стойност от 25 млрд. долара.

Postal Savings Bank of China, която в момента е държавна собственост, е петата по големина китайска банка, но е на първо място по брой клонове.

Очаква се 72% от предложените акции да бъдат изкупени от шест големи инвеститора чрез предварителни заявки, като те ще се задължат да държат акциите за определен минимален период от време. Този подход към реализирането на емисията също така намалява и риска от това тя да се провали.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg