EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Китай инвестира,против търговски войни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай инвестира,против търговски войни

mail13:35 | 19.01.2017прегледи 1922 коментарикоментари 0


Китай планира да инвестира 170 млрд. юана (24,8 млрд. долара) в пътната инфраструктура на западния Синдзян-уйгурския автономен регион, предаде Reuters.
Правителството смята, че напрежението в региона е свързано с икономическите затруднения и ще вложи пари в развитието на региона. Китай ще инвестира също така 8,1 млрд. юана в изграждането на железници и 4,8 млрд. в проекти на гражданската авиация. Планът за изграждането на 6000 кв. магистрали ще започне тази година и при приключването си ще намали пътните разходи в региона с 30%.
Тоталните инвестиции ще задминат общите за транспортна инфраструктура за периода между 2011 и 2015 г.

На Световния икономически форум в Давос президентът на Китай Си Дзинпин заяви, че отвореността е решението срещу глобалното икономическо забавяне, пише China Daily.
Отдадеността на Дзинпин спрямо отворената икономика и противопоставянето на търговския протекционизъм ще донесе повече увереност в глобалната икономика, коментира анализатори.
„Практикуването на търговски протекционизъм е като да се заключиш в тъмна стая. Това спира вятъра и дъжда, но също спира слънчевата светлина и въздуха“, коментира китайският държавен глава.
Той добави, че търговска война ще бъде лоша за всички страни.
Дзинпин допълни, че докато глобализацията е била обвинена от някои хора като причината за икономическото забавяне, не глобализацията е това, което трябва да бъде обвинено, а регионалните конфликти, които доведоха до много проблеми, включително бежански такива в Близкия Изток и Северна Африка.

Китайският президент Си Дзинпин настоява за свободна търговия, призовавайки света да „каже „не“ на протекционизма“ и предупреждавайки, че „никой няма да излезе победител при търговска война“, предава ABC News.
 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3876