EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай изпреварва САЩ до 20 години

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай изпреварва САЩ до 20 години

mail13:15 | 23.09.2010прегледи 1024 коментарикоментари 0


Мнозинството от крупните инвеститори очакват, че икономиката на Китай ще стане най-мощната в света през следващите две десетилетия, като мненията за ефекта от подобен ръст и последващо развитие в областта на икономиката не са толкова еднородни, съобщава електронното издание К2Капитал.
Инвеститорите обединяват мненията си около това, че Китай няма намерение да предприеме агресивни действия около ръста на собствената си валута до края на следващата година. Всеки седми от 10 инвеститора очакват слаб ръст на юана спрямо американския долар (в рамките на няколко процента), за разлика от 20 - процентния ръст на китайската валута в периода 2005-2008 г.
Въпреки, че мнозинството от анкетираните са на мнение, че ръстът на китайската икономика може да разшири пазара за износ за други страни, една част от инвеститорите са обезпокоени, че китайското господство ще нанесе вреди на пазара на труда при конкурентните страни. Една четвърт от запитаните подкрепят мнението, че набиращата скорост на китайската икономика ще се отрази на ръста на цените на енергийните ресурси и на хранителните продукти.
„Ако Китай се превърне в най- голямата икономика, то това ще се отрази на ръста на цените на суровините (тъй като Китай ще има нужда от по- голямо количество на ресурси за нарастващото производство), а също и на увеличаването на доходите на населението,” коментира Ерик Бакър, управляващ активи в OHV Asset Management.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg