EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай изкупува конкуренти в електрониката

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай изкупува конкуренти в електрониката

mail16:35 | 31.08.2023прегледи 702 коментарикоментари 0


Подразделението за производство на електроника на китайската автомобилостроителна компания Би Уай Ди (съкратено от "Build Your Dreams" или "Изградете вашите мечти" - бел. ред.) обяви, че е сключило сделка с базирания в САЩ производител "Джейбъл" (Jabil).

Би Уай Ди купува бизнеса на "Джейбъл" в Китай, свързан с производството на електроника, за 5,8 милиарда юана (2,16 милиарда долара), предаде Ройтерс. Благодарение на тази сделка китайският конгломерат ще разшири клиентската си база, продуктовото си портфолио и бизнеса си с компоненти за смартфони.

Китайската корпорация Би Уай Ди е по-известна като производител на електрически превозни средства, но при създаването си през 90-те години на миналия век работи основно на пазара на електронни компоненти, най-вече на батерии за мобилни телефони, посочва Ройтерс.

Китайският производител на електромобили "Спън" (Xpeng) обяви, че купува подразделението на компанията "Диди" (Didi), също базирана в Китай, което разработва "интелигентни" електрически автомобили. Сделката ще бъде осъществена чрез размяната на акции за 744 милиона долара, предаде Си Ен Би Си.

Благодарение на стратегическото партньорство с "Диди" и активите на компанията, които придобива, "Спън" планира да пусне на пазара нов електрически автомобил през следващата година.

От своя страна "Диди" се опитва да създаде роботизирани таксита и електрически превозни средства на фона на проблемите, пред които е изправена дейността на компанията през последните години, посочва Си Ен Би Си./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg