EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай започна намаляване на ДДС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай започна намаляване на ДДС

mail13:42 | 05.04.2019прегледи 731 коментарикоментари 0


Световно известни потребителски марки като Apple, Louis Vuitton и Gucci обявиха, че ще понижат цените на стоките си, за да могат потребителите да се възползват от намаляването на ДДС в Китай. Така например, в онлайн магазина на Apple в Китай, цените на моделите iPhone XS и iPhone XS MAX бяха снижени с 500 юана (74.6 долара), а на iPhone XR с 300 юана. Новите iPad Air, iPad mini и AirPods също са с понижени цени.

Луксозните брандове Louis Vuitton и Gucci обявиха 3% намаления за целия си асортимент от продукти. Автопроизводители като Mercedes-Benz, BMW, Audi, Lincoln и Volvo вече понижиха цените на някои модели, като намаленията в някои случаи достигнаха 80 000 юана.

На 1 април започна въвеждането на реформата на данъка върху добавената стойност. Счита се, че данъците на предприятията ще се намалят безпрецедентно с близо 1 трилион юана, което ще е от голямо значение за стабилизиране на икономическия растеж, увеличаване на потреблението, засилване на пазарната жизненост и подобряване на заетостта, като допринесе за качественото развитие на икономиката като цяло.

„Новите мерки ще доведат до намаляване на данъчното бреме на предприятията с над 1 трилион юана, а на малките и мини предприятия – с 200 милиарда", каза Уан Дзиенфан, директорът на Отдела за данъчната политика към Министерството на финансите на Китай.

Не само предприятията, но и потребителите ще се възползват поевтиняването на горивото, електричеството, природния газ, автомобилите и т.н., което също е резултат от реформата на ДДС.

Китай изработи план за мащабни данъчни облекчения, в които бяха включени намаления на ставките на ДДС в промишлената и други индустрии вариращи от 16 до 13%, а областта на транспорта, строителството и др. между 10 и 9%.


Тагове: Китай, данъци
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg