EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай: Доходи & потребление

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай: Доходи & потребление

mail06:35 | 31.07.2019прегледи 1337 коментарикоментари 0


Доходите на домакинствата и растежът на потреблението в Китай остават стабилни въпреки някои вътрешни и задгранични насрещни ветрове, сочат данни от скорошно проучване на инвестиционната банка UBS, предаде Радио "Китай".

Около 78% от 3000-те допитани посочват, че заплатите им са се увеличили, което е с 3% повече в сравнение с предишното проучване. В същото време повече собственици на имоти отбелязват увеличаване стойността на тяхната собственост през последните две години, докато 70% от анкетираните съобщават за по-добро финансово състояния, а 55% се чувстват много добре защитени финансово.

Някои семейства с ниски доходи посочват, че намаляването на данъците е облекчило тежестта върху домакинствата, а около 33% са увеличили потреблението си на нетна база през последните 12 месеца, което е с 21% повече в сравнение с предишното проучване.

Изглежда отрицателното влияние на търговските търкания между Китай и САЩ е незначително върху потребителските разходи, доверие и финансиране. Доверието на анкетираните към бъдещите им доходи, финансово състояние и защита през следващите 12 месеца остава стабилно, което според банката ще подкрепи потреблението, макар и с по-бавни темпове.

Китайските потребители са по-склонни да харчат за неща, които ще подобрят качеството им на живота, например спорта, образованието, екскурзиите и грижите за здравето, и да отложат разходите за не толкова спешните като закупуването на автомобил, се казва още в доклада.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037