EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай-Гърция с редица споразумения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай-Гърция с редица споразумения

mail10:37 | 07.07.2016прегледи 768 коментарикоментари 0


Гърция и Китай подписаха редица споразумения за сътрудничество в различни сектори в рамките на посещение на гръцкия премиер Алексис Ципрас в Пекин, съобщават гръцките електронни издания.
Според правителствени източници двете страни са подписали програма за сътрудничество в областта на туризма за периода 2016-2018 г., споразумение за сътрудничество в областта на научните и технологични иновации, меморандум за сътрудничество между националните библиотеки на двете страни, меморандум за културно сътрудничество, споразумение за сътрудничество между китайската банка за развитие и гръцката централна банка, споразумение за насърчаване на инвестициите и меморандум за разбирателство между обществените телевизии на двете страни.
Китай може да разчита на Гърция, силното послание, които изпращаме на международните пазари е, че Гърция окончателно навлиза в една нова епоха, заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас на съвместен бизнес форум в Пекин.
Ципрас изтъкна, че постигнатото наскоро споразумение с китайската компания Коско за пристанище Пирея е взаимоизгодно и добави, че Гърция и Китай са стратегически партньори.
 


Тагове: Китай, Гърция
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg