EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай готов да подкрепи Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай готов да подкрепи Европа

mail10:27 | 21.12.2010прегледи 535 коментарикоментари 0


Китай е готов да подкрепи мерките на Европейския съюз и Международния валутен фонд (МВФ) за гарантиране на финансовата стабилност на Европа, заяви китайският вицепремиер Ван Цишан, цитиран от АФП, на започналите днес преговори по икономическото сътрудничество между азиатския гигант и Евросъюза.
Ван Цишан посочи, че Пекин вероятно ще подпомогне някои страни членки на ЕС да се справят с дълговата криза, предадоха Синхуа и агенция Дау Джоунс.
Представители на Брюксел на разговорите Китай-ЕС, които са част от китайско -европейския диалог по икономическите и търговските въпроси, са еврокомисарят за конкуренцията Хоакин Алмуния, еврокомисарят за търговията Карел де Гухт и еврокомисарят за икономическите и валутните въпроси Оли Рен.
И за Китай, и за ЕС е много важно да се укрепи сътрудничеството, заяви китайският премиер, цитиран от Синхуа.
Миналата седмица ръководителите на ЕС решиха да изградят постоянен финансов механизъм, който да позволи на еврозоната по-добре да устоява на кризи. Той ще стане факт от 2013 година.
Гърция и Ирландия вече се възползваха от планове за оказване на подкрепа от ЕС и Международния валутен фонд, а Португалия, Испания, Белгия и Италия могат да се изправят пред по-големи разходи за погасяване на задълженията си заради прогнозирано увеличение на лихвите по държавните им облигации, отбелязват експерти.
При посещението си в Португалия през ноември китайският президент Ху Цзинтао увери Лисабон, че Пекин има желание да окаже помощ, но досега Китай не е изпълнил обещанието си да купи португалски държавни облигации, отбелязва Франс прес.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158