EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай въвежда ДДС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай въвежда ДДС

mail16:45 | 04.06.2012прегледи 980 коментарикоментари 0


Пилотната реформа за замяна на данъка върху приходите с данък добавена стойност (ДДС) в Китай се очаква бързо да се разшири през тази година с оглед усилията на Китай за стабилизиране на икономическия растеж.
В статия на China Securities Journal са цитирани неназовани експерти от бранша, според които се очаква планът за разширяването на ДДС реформата да бъде обявен около юни и да бъде реализиран през втората половина на тази година. Китай планира да замени данъка върху приходите с ДДС във всички браншове в страната през периода 2011-2015 г. Ако реформата на ДДС обхване всички индустрии в страната, това ще помогне за намаляване на данъчната тежест на предприятията с над 100 милиарда юана, твърдят аналитици.
На фона на нарастващия натиск на спада на икономиката, Китай ускорява усилията си за засилване на вътрешното търсене и стабилизиране на икономиката. Едно от тези усилия е да се ускори ДДС реформата. Пекинската общинска служба към Държавната данъчна администрация (SAT) съобщи в понеделник, че Пекин скоро ще започне пилотно реформата за замяна на данъка върху приходите с ДДС в областта на транспорта и някои модерни отрасли на услугите.
Сиамен, град в югоизточната китайска провинция Фудзян, се подготвя за ДДС реформата.
Реформата за замяна на данъка върху приходите с ДДС има за цел да подпомогне развитието на модерните индустрии за услуги и да намали данъчната тежест върху сектора на услугите.
Цзя Кан, директор на Изследователския институт за фискални науки към Министерството на финансите заяви, че след пилотната реформа в Шанхай е просто въпрос на време и други региони да започнат ДДС реформата. Шанхай започна ДДС реформата от началото на тази година и обмисля разширяване на пилотната реформа в още сектори за услуги. Гао Пейон, изследовател в Китайската академия за социални науки, предложи наред с разширяването на ДДС реформата, да бъдат понижени ставките на ДДС, за да се намали още повече данъчната тежест за предприятията./Агенция Синхуа

 


Тагове: ДДС, Китай
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg