EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай: Автомобилният пазар започна да расте

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай: Автомобилният пазар започна да расте

mail11:45 | 13.05.2020прегледи 886 коментарикоментари 0


Производството и продажбата на автомобили в Китай са се подобрили през април, благодарение на мерките за стимулиране, обявени от правителството, и възстановяването на бизнес активността, съобщава радио Китай.

По данни на Китайската асоциация на автомобилостроителите, продажбите на нови коли през април са нараснали с 4,4% на годишна база до 2,07 милиона бройки, с което пазарът е излязъл от продължилия 21 месеца период на свиване. Произведени през миналия месец са били 2,1 милиона автомобила, което представлява ръст от 2,3% отпреди година.

При автомобилите с нови енергии производството се е повишило с 22,1% на годишна база, докато продажбите са спаднали с 26,5%.

Експанзията на автомобилния пазар през април се дължи отчасти на ускореното подновяване на бизнес дейностите, а практическото елиминиране на епидемията от COVID-19 в рамките на цялата страна и мерките на правителството за стимулиране са улеснили възстановяването на сектора. Над 200 автомобилостроителни завода в 23 големи града, чиято годишна продукция формира над 96% от тази на целия сектор, вече работят нормално. Ако тази тенденция продължи, от асоциацията очакват по-добри резултати за месец май.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg