EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Китай: 6.8% спад на БВП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай: 6.8% спад на БВП

mail15:40 | 21.04.2020прегледи 9993 коментарикоментари 0


През първото тримесечие на тази година БВП на Китай е бил 20650,4 милиарда юана, което е спад от 6,8% спрямо същия период на миналата година, заяви говорителят на Държавното статистическо управление Мао Шънюн в Пекин, цитиран от Радио "Китай". Същевременно той подчерта, че пред сериозното изпитание от епидемията от новия коронавирус социалното и икономическо развитие на страната остават стабилни и през март степента на спад в основните икономически индекси е значително по-малка.

Мао добави още, че през първото тримесечие на тази година добавената стойност в земеделието се е увеличила с 3,5% в сравнение със същия период на миналата година, а в промишленото производство отбелязва спад, но производството на сурови материали и високи технологии е запазило ръста си. В сектора на услугите се наблюдава спад, но сферата на новите услуги бележи увеличение.

В момента новият коронавирус се разпространява по целия свят и световната икономика е изправена пред риск от спад. Говорителят подчерта, че ще продължи координацията на свързаните с превенцията и контрола на епидемията дейности, както и социалното и икономическо развитие в страната, за да се възстановят всестранно нормалният живота и производството.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg