EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай: 285 млн. селски интернет потребители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай: 285 млн. селски интернет потребители

mail08:35 | 09.10.2020прегледи 672 коментарикоментари 0


Броят на интернет потребителите в селските райони на Китай е достигнал 285 милиона до края на юни, което е над 30% от общия им брой в страната и увеличение с над 30 милиона от март насам, според доклад на Китайския информационен център за интернет, съобщава Радио Китай.

В него се отбелязва също, че интернетът играе по-голяма роля в усилията за намаляването на бедността. До юни онлайн дейностите, като реклами на селскостопански продукти от бедните райони, са достигнали до над 50% от интернет потребителите в Китай, а над 34% от тях за закупили продукти чрез онлайн платформите.

В доклада се посочва също, че през първата половина на годината преките предавания по интернет в платформите за електронна търговия са се увеличили значително. Те са стимулирали онлайн пазаруването сред домакинствата, особено по време на епидемията от новия коронавирус. Освен това интегрират усилията на Китай за ликвидирането на бедността и възстановяването на икономиката.

В доклада се посочва също, че приносът на интернет за борбата с бедността е значителен, защото предоставя информация за работните места, социалното осигуряване и медицинските услуги за хората с ниски доходи и дава достъп до по-добро образование на децата в бедните райони.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg