EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Китай: 13 хил. сайта закрити

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай: 13 хил. сайта закрити

mail17:33 | 28.12.2017прегледи 10834 коментарикоментари 0


Китайските власти са закрили от началото на 2015 г. над 13 000 страници в интернет заради нарушаване на закона или правила. Мнозинството граждани подкрепят усилията на държавата за прочистване на интернет пространството. Това съобщи китайската официална информационна агенция Синхуа, цитирана от Ройтерс.

Откакто преди пет години на власт дойде президентът Си Цзинпин, китайската държава затегна вече и без това строгия контрол върху интернет. Според критиците на тези действия това е опит да бъде ограничена свободата на словото и да се предотврати изразяването на критично отношение към управляващата Китайска комунистическа партия.

Държавата отстоява тезата, че всички страни по света имат регулации под някаква форма за интернет и че въведените правила имат целят да гарантират националната сигурност и обществената стабилност, както и чрез тях да бъде пресечено разпространението на порнография и материали, съдържащи насилие. 

Според Синхуа на провеждащата се в момента сесия на постоянния комитет на китайския парламент, за който Ройтерс отбелязва, че до голяма степен просто утвърждава спуснатите му решения, се разглежда доклад. В него се упоменава, че при извършваните от тях прочиствания на страници, блогове и профили в социалните мрежи целите на властите са били материали с порнография и насилие.

Освен 13 000-те страници, са затворени и почти 10 милиона потребителски профила, се посочва още в документа. Въпреки че това не се уточнява, най-вероятно тези профили са били в социални мрежи, отбелязва Ройтерс.


Тагове: Китай, интернет
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1960