EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Кирил Рашков остава в ареста

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кирил Рашков остава в ареста

mail14:10 | 30.09.2011прегледи 956 коментарикоментари 0


Кирил Рашков остава в ареста, реши Районният съд в Асеновград. Съдийският състав прие искането и мотивите на прокурор Калоян Димитров. По-рано днес наблюдаващият прокурор в Асеновград поиска постоянна мярка за неотклонение за Кирил Рашков.
Той е имал намерение да избяга в Сърбия, заради напрежението в страната. Той казал това на личния си охранител. Този факт беше изнесен по време на заседанието в Районен съд Асеновград за гледане на мярката за неотклонение "задържане под стража" на Кирил Рашков. На Рашков са повдигнати обвинения в заплахи за убийство на Иванка Петрова и Веселин Христов. Рашков е заснет на камера пред дома на Христов как го заплашва, от която обаче не е записан звука.
Прокурорът поиска мярка за неотклонение задържане под стража за Рашков с мотива, че той може да се укрие заради намеренията му да замине за Сърбия, или да извърши друго престъпление. Защитникът му заяви, че клиентът му е имал намерение да отиде в Сърбия не за да се укрие, а защото се страхува за живота си след ексцесиите в Катуница. По думите му Кирил Рашков води уседнал начин на живот, има чисто криминално минало и е в много тежко здравословно състояние - 95% инвалидност. Затова той поиска по-лека мярка за ромския бос.
Последните думи на 69-годишният Рашков пред съда бяха, че той не е виновен и че досега е заплашван няколко пъти от Веселин Христов. Той заяви, че през 2010-а година Христов два пъти е нахлувал в дома му - първият път с 50 автомобила, а вторият - през август 2010-а година - са били над 100 души, за което е пуснал 2 жалби в полицията в Асеновград. Освен това той каза, че на 22-и септември 2011-а, ден преди да бъде прегазен Ангел, Христов е нахлул в дома на Рашков с 3 коли.
Пред съдебната палата в Асеноград има засилено полицейско присъствие. На място са части на жандармерията и "Охранителна полиция".
По информация на БГНЕС камери са заснели заплахите за убийство, които Кирил Рашков отправил към Веселин Христов и съпругата му Иванка Петрова само няколко часа преди племенникът им Ангел да бъде премазан и убит в Катуница. На кадрите ясно се вижда как осем часа преди трагедията Кирил Рашков, внукът му Киро и техен братовчед отишли в кафенето на Веселин Христов. Рашков старши се изплюл в краката на хората с думите "Гяури мръсни". След това им казал, че ще им извади очите и че ги чака смърт.
След убийството на Ангел в Катуница и в почти всички големи градове на страната избухнаха масови протести срещу бездействието на властите. На много места се стигна и до тежки сблъсъци с органите на реда. Имаше и десетки задържани.
 


Тагове: Рашков, арест
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg